Eric Lauwers, CEO van Arvesta, het moederbedrijf van Aveve, wordt de nieuwe CEO van de Vlaamse diepvriesproducent Crop’s. Hij wordt opgevolgd door Niek Depoorter, business unit director agri & horti.

Vorige maand raakte al bekend dat Eric Lauwers, huidig CEO van Arvesta, na bijna 8 jaar aan het roer te hebben gestaan van het bedrijf, zal terugtreden als CEO. Daarbij zal vanaf 1 januari 2024 worden opgevolgd door Niek Depoorter, business unit director agri & horti. Eric Lauwers: "Ik heb de beslissing genomen om een nieuwe uitdaging als CEO aan te gaan, maar niet zonder ervoor te zorgen dat ik Arvesta in de beste handen achterlaat. Sinds mijn komst in 2016 heeft Arvesta een grote transformatie doorgemaakt waardoor we het bedrijf hebben kunnen versterken en verder hebben kunnen laten groeien. Ik ben erg blij dat Niek mij zal opvolgen. Zo kunnen we een continuïteit garanderen en de weg die we de voorbije 8 jaar ingeslagen zijn nog verder verbeteren." Niek Depoorter van zijn kant prijst de inspanningen van zijn voorganger en drukt zijn motivatie uit om verder te bouwen aan de landbouw van de toekomst.

Bij diepvriesfruit- en groenteproducent Crop's zal Eric Lauwers naar verwachting op 1 maart 2024 het roer overnemen als CEO. Crop's is wereldwijd actief en verwerkt 300.000 ton groenten en fruit per jaar. Het bedrijf genereert een omzet van meer dan 500 miljoen euro, stelt 2.000 mensen tewerk en heeft 10 fabrieken.