Makro zal vanaf juni enkel nog varkensvlees verkopen van biggen die niet gecastreerd werden. GAIA looft die beslissing en hoopt dat andere supermarkten snel het voorbeeld van Makro zullen volgen.

Makro kwam met haar vleesleveranciers overeen enkel nog vlees van niet-gecastreerde biggen aan te kopen. De beslissing maakt deel uit van het duurzaamheidsprogramma van de keten.

« Bij Makro dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel en daarom trekken we die filosofie ook door in onze volledige productieketen », zegt Julie Stordiau, woordvoerster van de supermarkt. «Wij zijn verheugd te kunnen aankondigen dat MAKRO vanaf juni enkel nog varkensvlees van niet-gecastreerde biggen zal aanbieden. Hierdoor kunnen de biggetjes 'in alle natuurlijkheid' verder groeien ».

Voor GAIA betekent de maatregel alvast een stap dichter bij een totale stop van biggencastratie. "We zijn heel blij met de beslissing van Makro en hopen dat dit de paar ketens, die nog niet zijn omgeschakeld, zal aansporen om het goede voorbeeld te volgen », zegt Ann De Greef, directeur van de dierenrechtenorganisatie.

Vorige maand maakte ook Renmans, de beenhouwerijketen die verbonden is aan Aldi, bekend geen vlees van gecastreerde biggen meer te verkopen tegen het einde van 2013.