Van maandag 19 tot en met donderdag 22 november wordt in het beurscomplex Paris Nord Villepinte de 40

ste editie van de verpakkingsvakbeurs EMBALLAGE gehouden, een belangrijk platform voor de packagingsector en de handling. Gondola heeft onlangs de Commissaris-Generaal van de beurs Véronique Sestrières ontmoet en van haar vernomen dat de editie 2012 meer dan ooit een absolute must is voor alle professionals in de packaging. Innovatie, actualiteit, toekomstige ontwikkelingen, internationale aanpak: EMBALLAGE is dé beurs om de laatste noviteiten te ontdekken in een sector waar ingrijpende ontwikkelingen plaatsvinden. Het is geen toeval dat dit jaar ongeveer 100.000 professionals uit 100 landen op de beurs worden verwacht. Wij raden u sterk aan meteen naar de site www.emballageweb.com te surfen om zelf te zien hoe belangrijk een bezoek aan de beurs is. Of om u voor te bereiden op de beurs en een badge te reserveren. Op de site vindt u een groot aantal redenen om maandag naar Villepinte af te reizen om een schat aan informatie te verzamelen. U zult er zeker inspiratie opdoen of een aantal van de 1.300 exposanten ontmoeten die op de beurs aanwezig zijn.

Wij lichten een aantal belangrijke thema’s toe:

INNOVATIE PACKAGING

Unieke verpakkingen, nieuwe materialen, nieuwe technologieën, innoverende machines met een hoger rendement: in deze bijzondere beursruimte heeft een groep van 12 experts alle noviteiten bij elkaar gebracht. Dit jaar hebben zij de nadruk gelegd op 3 criteria: de economische dimensie (hoe verpakking meerwaarde genereert), de voordelen voor de consument en de milieudimensie.

EXPOSITIE PACKAGINGS & ALTERNATIEVEN

Een reis door de wereld van de design gezien door de ogen van 6 designscholen uit 6 verschillende landen.

EXPOSITIE "I LOVE PACK, SINCE 1947"

Om de 40ste editie te vieren organiseert de beurs de expositie "I LOVE PACK, SINCE 1947" waarin de invloed van verpakkingen op ons dagelijks leven wordt gepresenteerd.

CONFERENTIES

Strategische en economische belangen, marketing en regelgeving in de verpakkingssector: op de conferenties Pack Vision komen de beste experts hun standpunten toelichten. Dit jaar ligt de nadruk op de veiligheid van producten en verpakkingen, op de ergonomie, kostenbeheersing, communicatie, optimalisatie van de supply chain en bestrijding van verspilling. Ook worden op Europees niveau uitgevoerde onderzoeken en enquêtes gepresenteerd. Tot slot: de laatste actualiteiten komen aan bod in de live tv-studio "EMBALLAGE TV" die geheel gewijd is aan de actualiteit in de verpakkingssector.