Op 16 september heeft een nieuw betaalmiddel zijn intrede gedaan in België. Het bedrijf HighCo biedt in samenwerking met Tunz en Payfair een interessante oplossing voor werknemers, maar ook voor detaillisten en winkelketens.

HighCo Scan ID, erkend uitgever van elektronische maaltijdtitels, werkt sinds 2002 samen met de Belgische staat om tot een innovatieve oplossing te komen voor de digitalisering van betaalmiddelen. Vanuit die invalshoek is het transactioneel platform E-ve ontstaan. Dit blijkt ideaal te zijn voor loyalty-toepassingen, cadeaukaarten en incentive-programma's, maar het kan door middel van een elektronische betaalkaart ook worden toegepast om tegoedbonnen en andere cheques (maaltijdtitels, eco-cheques enz.) aan te bieden.

Tevens zijn de E-kena maaltijdtitels geïntroduceerd. Dankzij een aanzienlijke administratieve lastenvermindering bespaart de werkgever hiermee tijd en geld. De werknemer kan sneller, makkelijker en veiliger betalen.

HighCo denkt dat het hiermee niet ophoudt en hoopt binnenkort een E-kena app voor de iPhone en Android op de markt te brengen.