Franchise Business Division, het bedrijf boven de merken Ixina, Cuisine Plus, Cuisine Référence en specialist in volledig uitgeruste keukens, ontwikkelde samen met Darty (het moederbedrijf van Vanden Borre) een compleet nieuw concept: Vanden Borre Kitchen. Het concept werd vorig jaar al bekend gemaakt, maar vandaag weten we al iets meer over de definitieve lanceringsdatum.

In een interview met onze Franse collega’s van LSA legde Loïc Paitel, CEO van FBD, de oorsprong van het concept uit: “In tegenstelling tot de Franse markt (Darty), zijn de Vanden Borre-winkels in België slechts gemiddeld zo’n 800m2 groot. Dit maakt het onmogelijk om op die beperkte ruimte een volledige keukenwinkel te ontwikkelen. Net om deze reden klopten we aan bij FBD, een bedrijf dat niet alleen gespecialiseerd is in franchise maar ook in uitgeruste keukens, om het concept Vanden Borre Kitchen verder uit te rollen op de Belgische markt.

Het concept is duidelijk al ver gevorderd. De eerste Vanden Borre Kitchen zou gepland zijn voor september of oktober 2016.