Vorige week opende Google zijn allereerste fysieke winkel in New York. De winkel biedt een selectie producten van Google aan die ook online te verkrijgen zijn.

In 2017 verscheen er al een pop-upwinkel in New York, maar sinds 17 juni kan je de eerste echte fysieke winkel van het Amerikaans technologiebedrijf bezoeken. De winkel bevindt zich in de wijk Chelsea, waar meer dan 11.000 Google NYC-medewerkers wonen, en maakt deel uit van de reeds bestaande Google campus. “Google is de afgelopen 20 jaar in New York geweest en we zien de winkel als een natuurlijk verlengstuk van onze langdurige toewijding aan de stad”, vermeldt het technologiebedrijf in een blogpost. In de Google Store kunnen klanten verschillende producten van Google kopen, gaande van Pixel-telefoons en Pixelbooks tot Fitbit-apparaten en Nest-producten. Ook online zijn de producten te verkrijgen en klanten kunnen de bestellingen ophalen in de winkel of laten leveren. Zo is de Nest Hub, een speakerinstallatie, verkrijgbaar in de winkel in New York, maar kan je de installatie als Belg thuis laten leveren.

In de Google Store zijn experts aanwezig die onder meer gebarsten Pixel-schermen repareren of helpen met installaties. Verder biedt het technologiebedrijf het hele jaar door workshops aan in de winkel. De eerste fysieke Google Store is een belangrijke stap voor de internetgigant, die zo in de voetsporen van Apple treedt.