-
Interview met Arnaud Kesch: “Intermarché, een mysterie aan de buitenkant en een mirakel aan de binnenkant”
-
Franchise: hoe gezond zijn Waalse en Brusselse supermarktuitbaters?
-
Dossiers: pizza, veggie & vegan, ice cream, haarverzorging ...
In de Delhaize-supermarkt aan de Gentsesteenweg in Brussel is dit weekend de eerste volautomatische frietautomaat van het land in gebruik gegaan. Dat schrijft La Dernière Heure.
Het apparaat werd al getest Indië en Roemenië en vandaag staat de technologie helemaal op punt. "We hebben een jaar getest om het apparaat aan te passen aan het bakken in ossenwit”, zegt BreakTime Solutions, het bedrijf dat de machine ontwikkelde.
Hoe werkt zo’n automaat dan? De frieten vallen uit een diepvriezer, worden gewogen en vervolgens in het frituurvet gegooid. Anderhalve minuut later zijn ze klaar en worden ze geserveerd in een bakje. Zout, een vork en saus worden apart aangeboden. Voor een portie friet (135 gram) met saus naar keuze betaalt de consument €2,50.
De uitbater wordt via sms op de hoogte gehouden van de voorraad en de toestand van de olie.
Interview met Arnaud Kesch: “Intermarché, een mysterie aan de buitenkant en een mirakel aan de binnenkant”
Franchise: hoe gezond zijn Waalse en Brusselse supermarktuitbaters?
Dossiers: pizza, veggie & vegan, ice cream, haarverzorging ...
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?