De eerste editie van de vakbeurs Saveurs & Métiers vindt plaats op 4, 25 en 26 januari 2016 in Namur Expo. Deze beurs voor voedingsprofessionals is volledig gewijd aan ambachtelijke handelaars en kleinhandelaars uit de voedingssector in Wallonië en Brussel. 

Door de constante evolutie van de verdeelmogelijkheden en de keuzes van de eindconsument is het voor voedingsprofessionals een grote uitdaging om zich te differentiëren en van hun knowhow een meerwaarde te maken. Hun vakkennis is immers de hoeksteen van hun business. Daarom heeft Easyfairs - leider op het vlak van beurzen en salons in België - besloten om dat gat in de markt te vullen. Easyfairs zet namelijk het eerste grote evenement op poten voor die ambachtelijke handelaars en voor de kleinhandelaars uit de voedingssector. Het concept van Saveurs & Métiers: kennis en ideeën uitwisselen en professionele bezoekers inspireren.

2500 voedingsprofessionals verwacht 

Een honderdtal exposanten stelt een volledig en gevarieerd aanbod voor: levensmiddelen, klein materiaal, grote uitrustingen, werkkleding, verpakkingen, etikettering, hygiëne- en schoonmaakproducten, nieuwe technologieën voor betalingen, traceerbaarheid, voorraad- en personeelsbeheer... Maar je kan niet alleen terecht bij de exposanten. Er worden ook wedstrijden en seminaries georganiseerd in nauwe samenwerking met professionele organisaties zoals de Landsbond der Beenhouwers, de Federatie van Grote Banketbakkers van België en de UCM, een organisatie die de belangen vertegenwoordigt en verdedigt van Franstalige zelfstandigen en kmo's. 

 Saveurs & Métiers verzamelt zo'n 2500 bakkers, banketbakkers, chocolatiers, beenhouwers, kaashandelaars, vishandelaars, traiteurs, enz.

Een initiatief ondersteund door de spelers in de sector 

Om de vakbeurs tot een succes te maken, heeft de organisatie zich ook omringd het officiële lanceringscomité dat bestaat uit 6 professionals : Luc BOREMANS, Ondervoorzitter APLSIA en beheerder AD Delhaize; Jean-Luc DENIS, Afgevaardigd bestuurder ETS DENIS; Dominique LOUETTE, Sales Manager HEIN BAKERY ; Frank MESTDAGH, Oprichter van « MAGASIN D’ICI »; Patrick SCHLIFFERS, Voorzitter van FEBEV en CEO van GHL GROUP; Georges VANELDEREN, Buyer consultant voor "Rob, the Gourmets Market".  

Praktische informatie

Wanneer ? 24, 25 en 26 januari 2016Waar ? Namur ExpoTarief? gratis toegang , verplicht registratie (via organisators, partners of exposanten)Gratis toegang: GONDO16

www.saveurs-metiers.be