In de nieuwe vleugel van het Wijnegem Shopping Center is de eerste Belgische Lego-store geopend. De winkel zal exclusieve Lego-sets verkopen en omvat ook een Lego-expo en een muur met alle verschillende soorten blokjes.

Naast producten die je nergens anders in België vindt, zal de Lego-store ook exclusieve features die voor een exclusieve shoppingervaring moeten zorgen. De ‘Pick-a-Brick’–muur, die de mogelijkheid biedt om blokjes in alle verschillende kleuren en vormen afzonderlijk te kiezen, moet één van de belangrijkste troeven van de store worden. Verder is er ook de ‘Lego living room’, een speelplaats voor de kinderen om creatief met hun Lego-sets aan de slag te gaan.

Een ander hoogtepunt is de ‘Lego expo", waar unieke Lego-creaties en prestaties mis-en-scene tentoongesteld worden, en de "Digital Box" waarbij een 3D-model van het product wordt weergegeven wanneer je een blokjesdoos voor een camera houdt. Verder vinden er regelmatig bijeenkomsten van de Lego Club en andere events plaats.

De Lego-winkel in Wijnegem is wereldwijd de 105de. Er zijn momenteel al 28 winkels in Europa (11 in Duitsland, 12 in het Verenigd Koninkrijk, twee in Frankrijk, één in Denemarken en één in Oostenrijk). "België ligt in het hart van Europa en vormt een belangrijke markt voor de Lego Groep" zegt Ward Van Duffel, de Belgische Lego VP Direct to Consumer Europe. "Wanneer we te horen kregen dat er een nieuwe vleugel in het Wijnegem Shopping Center zou openen, was het plaatje compleet. We zijn erg verheugd met ons onze beslissing om een Lego Store te openen in Antwerpen."