AB InBev zou bereid zijn tussen de 43 en 44 pond per aandeel neer te tellen, respectievelijk 57,97 en 59,32 euro. De door analysten geschatte waarde van 45 tot 46 pond per aandeel zou geen optie zijn voor de bierreus. Dat schrijft Sunday Times.

Nadat SABMiller eerder al drie keer een bod van AB InBev afwees, zou de grootste bierbrouwer ter wereld een vierde bod uitbrengen voor de deadline van 14 oktober verloopt. Het laatste officiële bod van 42,15 pond per aandeel (56,80 euro) werd donderdag 8 oktober van de tafel geveegd door SABMiller. Omdat Carlos Brito, CEO van AB InBev, het bod niet als finaal bestempelde, wordt verwacht dat er deze week voor de vierde keer een voorstel zal worden ingediend.

Met het nieuwe bod zou AB InBev de Colombiaanse familie Santo Domingo, die 14 procent van de aandelen van SABMiller in handen heeft, voor zich willen winnen. De grootste aandeelhouder, tabaksfabrikant Altria, bezit 27 procent van de aandelen en stemde eerder al in met een overname. Als AB InBev erin slaagt ook Santo Domingo voor zich te winnen zou de bierreus zo'n 40 procent van de aandelen in handen hebben. Indien SABMiller een bod van 43 pond per aandeel zou aanvaarden, zou het bedrijf zo'n 93,77 miljard euro waard zijn.