Huub Vermeulen (57), CEO van bol.com, verlaat na twintig jaar het bedrijf en geeft de fakkel door aan zijn collega Margaret Versteden - van Duijn.

Huub Vermeulen (57), de CEO van bol.com, heeft zijn vertrek bij het bedrijf aangekondigd. Twee jaar na de oprichting van bol.com trad Huub Vermeulen, een IT-specialist die bij Philips, Bosch en Docdata had gewerkt, als directeur operations & fulfilment (COO) in dienst bij wat toen eigenlijk niet meer was dan een online boekhandel. Vervolgens heeft hij de algemene leiding op zich genomen van een online platform dat in 2017 een volledige nieuwe dimensie had gekregen en opgenomen was in de Ahold-Delhaize groep. "De beslissing om afscheid te nemen van bol.com was niet gemakkelijk. Na 20 jaar bij bol.com heb ik in deze fase van mijn leven behoefte aan een andere balans tussen werk en privé, en daarnaast wil ik andere ondernemers helpen in een niet-uitvoerende rol."

Het vertrek van Huub Vermeulen is uiteraard niet onverwacht en werd reeds voorbereid. Zijn opvolging als CEO is al georganiseerd geweest, met het oog op continuïteit, en zal vanaf 1 november verzekerd worden door Margaret Versteden - van Duijn, de huidige Chief Platform Officer van bol.com, die sinds haar komst in 2015 diverse managementfuncties heeft bekleed.