Petit Forestier biedt het meest volledige aanbod koelmeubelen voor verhuring op korte, middellange of lange termijn dat op de markt beschikbaar is. Op die manier komt deze specialist in koelsystemen tegemoet aan de groeiende vraag van winkeliers.

“In de retail komt er steeds meer vraag naar verhuur van koelmeubelen, en voor een steeds langere duur.” Kévin Martin, Sales Manager BeLux koelmeubelen bij Petit Forestier, stelt die trend zowel vast bij de merken, die hun producten een uitgelezen plek willen geven, als bij de retailers, die steeds vaker zelfstandigen zijn en dan ook meer vrijheid hebben om de meest geschikte oplossing te kiezen. “De huur van een koelmeubel biedt duidelijk troeven in vergelijking met de aankoop ervan”, bevestigt Kévin Martin. “De prijs van een koelmeubel ligt meestal tussen 3.000 en 5.000 euro. Daar moet je dan nog de eventuele kosten voor reparaties of de aankoop van onderdelen in geval van een defect bijrekenen. De huur biedt een full service: plaatsing, onderhoud of zelfs vervanging van het meubel in geval van een ernstig defect. Een winkelier of een merk kan zelfs in de loop van de huurperiode het type of formaat van het koelmeubel veranderen.” Met klanten als Intermarché, Delhaize (Hyper, AD, Proxy), Colruyt, Carrefour en ook delicatessenwinkels, slagerijen of bakkerijen onderscheidt Petit Forestier zich met het meest volledige aanbod op de markt, met verschillende types zelfbedieningsbakken, zelfbedieningsvitrines, vitrines met bediening achteraan en zelfs kasten met glazen deur.

Petit Forestier
©

Petit Forestier

Branding op maat en energie besparen

Petit Forestier verhuurt niet alleen koelmeubelen, maar profileert zich ook als een uitgelezen partner omwille van zijn deskundigheid en zijn kennis van de verhuurmarkt voor koelinstallaties. Het bedrijf staat ook op elk moment klaar, van bij de start tot aan de plaatsing en het onderhoud, en zelfs voor branding. “Via onze marketing- en communicatiedienst in Parijs ontwerpen wij in eigen huis generiek POS-materiaal, een gepersonaliseerde bekleding van de meubelen volgens de specificaties en het beeldmateriaal van de klant en kunnen we ook visuals maken voor reclamecampagnes op maat. Dat zijn dan originele producties met gebruik van innovatief materiaal en technologieën.” Een andere niet te onderschatten troef is dat duurzaamheid ingebakken zit in het DNA van Petit Forestier. “Wij hebben ervoor gekozen om uitsluitend te werken met schuifdeuren of glazen deuren en dat is over het algemeen goed voor 30% energiebesparing. De koelkasten die wij aanbieden, hebben een interessante ecologische voetafdruk, want ze verbruiken maar 3 à 4 kWh per 24 uur, wat neerkomt op een prijs tussen 1,7 en 2,1 euro per dag dat ze draaien.”

Meer info?

Meer informatie over Petit Forestier: www.petitforestier.com

Kévin Martin: kmartin@petitforestier.be – 0476/60.45.01