Binnenkort opent in de Brusselse Matongéwijk BelgoMarkt, de eerste supermarkt die exclusief Belgische producten verkoopt. De winkel wil via een korte keten natuurlijke producten aanbieden. 

De opening van BelgoMarkt was eigenlijk voorzien voor november 2015, maar heeft wat vertraging opgelopen. Op 17 mei zal de eerste 100% Belgische winkel dan toch de deuren opnen in de Dublinstraat in Elsene. Niet meer in Sint-Gillis dus, zoals het in oktober vorig jaar aangekondigd werd. De winkel is uiteindelijk ook twee keer zo groot dan oorspronkelijk voorzien. Op een oppervlakte van 435 vierkante meter gaat BelgoMarkt exclusief Belgische producten verkopen. Zo zal je er mozzarella uit de Ardennen, pasta uit de Oostkantons en  cuberdons uit Luik kunnen kopen.

De initiatiefnemers werken vooral via een korte keten, met een voorkeur voor biologische en natuurlijke producten. Producten zonder bewaarmiddelen of chemische toevoegingen dus, leggen de oprichters uit aan persagentschap Belga. 60% van het aanbod is overigens biologisch geteeld. Door tussenschakels uit te schakelen, kan BelgoMarkt de prijs van deze duurzame producten toch drukken.

De winkel zal vooral verse producten zoals groente, fruit, vlees en fijne vleeswaren, kazen, vis en brood aanbieden. Ook limonades, sappen, jam, smeerpasta, chocolade, honing, sauzen, koffie en dergelijke zijn er te vinden, net als cosmetica en household producten. In totaal biedt BelgoMarkt nu zo'n 600 referenties aan die afkomstig zijn van 90 Belgische leveranciers. Tegen eind juni wil de winkel dat aantal opkrikken naar 800 producten van 100 leveranciers.