Duvel Moortgat krijgt 70% van de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato in handen. Zo wil het bedrijf speciaalbieren wereldwijd beter onder de aandacht brengen.

Eind 2016 investeerde Duvel Moortgat voor het eerst in de brouwerij uit Sorogna, nabij Parma en kreeg zo een minderheidsaandeel van 35% in handen. Toen behaalde het Italiaanse Birrificio del Ducato een productie van amper 5.000 hectoliter per jaar. Ondertussen trok de brouwer zijn productieaantal flink op tot 9.000 hectoliter per jaar. Daarom besluit Duvel Moortgat nu om zijn aandelen te verdubbelen tot 70%. De Italiaanse brouwerij blijft dus nog in handen van de oprichters Manuel Piccoli en Giovanni Campari.

"Italiaans bier wereldwijd bekend maken"

"We delen dezelfde waarden en we zijn ervan overtuigd dat kwaliteit, professionalisme en innovatie de beste basis vormen om een blijvend succes te garanderen", legt Michel Moortgat, CEO van Duvel Moortgat uit. "Vanuit onze ervaring zullen we Birrificio del Ducato ondersteunen en er samen voor zorgen dat deze speciaalbieren ook geproefd kunnen worden in de rest van de wereld. Italië en de provincie Parma staan bekend om hun lekkernijen en wij willen bijdragen om het bier van deze brouwerij wereldwijd bekend te maken", aldus Moortgat.

Volgens de Italiaanse brouwer was er de laatste jaren veel interesse van grote biermerken. Die wilden het bedrijf echter een andere koers laten varen, waardoor de overnamedeals afsprongen. Nu kiest Birrificio del Ducato bewust voor Duvel Moortgat. “Duvel heeft nooit voorgesteld om een andere koers te varen wat onze bierproductie, merkenpositie of commerciële attitude aangaat’, klinkt het bij de Italiaanse brouwerij.

10 brouwerijen 

Dankzij de overname bestaat Duvel nu uit tien brouwerijen, waaronder Brouwerij Duvel in Puurs, Brasserie d'Achouffe in Houffalize, Brouwerij De Koninck in Antwerpen en Brouwerij Liefmans in Oudenaarde. Daarnaast heeft het bedrijf ook brouwerijen in Tsjechië, Amerika, Nederland en nu dus ook Italië.