Vanaf november wordt de Belg Dirk Van de Put ceo van Mondelez International. Hij neemt de functie over van Irene Rosenfeld en wordt vanaf 2018 voorzitter van de raad van bestuur van de onderneming. Van de Put staat momenteel aan het hoofd van McCain Foods.

Naast McCain Foods heeft Dirk Van de Put verschillende posten bij Novartis, Danone, Coca-Cola en Mars. “De raad van bestuur en ikzelf zijn ervan overtuigd dat Dirk Van de Put de leider is die ons zal doen vooruitgaan. Het is een doorwinterde internationale ceo, die op drie verschillende continenten geleefd en gewerkt heeft, en een grondige ervaring en kennis heeft in belangrijke sectoren en alle mogelijke commerciële operaties in de groeilanden en ontwikkelde markten. In de loop van zijn carrière heeft Dirk zijn kunde bewezen met door categorieën te laten groeien en de structurele kosten en rentabiliteit te verbeteren. En hij heeft dat bereikt door een leiderschap dat gebaseerd is op waarden en constante aandacht voor de mensen”, aldus Irene Rosenfeld.

Opvolger van Dirk Van de Put als ceo van McCain wordt Max Koeune, die al sinds 2012 bij Mc Cain Foods werkt als CFO. “Ik ben trots dat ik gekozen ben om deze fantastische onderneming te leiden. Het bedrijf doet het de jongste jaren alleen maar beter en beter”, aldus Max Koeune.