Dirk Depoorter vertrekt als General Manager bij Retail Partners Colruyt Group. Hij wordt vanaf 1 maart CEO van de Europese aankoopcentrale AgeCore, waar hij de Italiaan Gianluigi Ferrari opvolgt. Zijn plaats bij Retail Partners Colruyt Group wordt ingenomen door Johan Vermeire, vandaag nog Regional Sales Director bij Colruyt Laagste Prijzen.

Dat Dirk Depoorter opstapt als General Manager bij Retail Partners Colruyt Group zal niet onopgemerkt voorbij gaan in de sector: de patron van (onder meer) Spar is een heel gekend en gerespecteerde figuur. Hij is ook een sleutelfiguur bij de retailbranche van Colruyt Group, waar hij in 1988 begon te werken. Er zit een logica in zijn vertrek: al heel zijn carrière lang bekleedt hij sleutelposities in de aankoop, terwijl hij tegelijk altijd trouw gebleven is aan Colruyt. Vanaf 1 maart komt hij als CEO aan het hoofd van de Europese aankoopcentrale AgeCore, gebaseerd in Genève, en die de belangen behartigt van Colruyt, Intermarché, van het Zwitserse Coop, het Italiaanse Conad, het Spaanse Eroski en de Duitse supermarktgroep Edeka. De voltallige raad van bestuur van AgeCore, bestaand uit zes aankoopdirecteurs, vijf CEO's en Marc Hofman (die Colruyt Group vertegenwoordigt), was vragende partij om Dirk Depoorter het mandaat in handen te geven. Hij speelde namens Colruyt al een actieve rol bij de centrale als Chief Purchase Officer voor de Colruyt Group.

Herschikkingen bij Colruyt Group

Na zijn vertrek is het Johan Vermeire, vandaag nog Regional Sales Director bij Colruyt Laagste Prijzen, in de ploeg die geleid wordt door Christophe Dehandschutter, die zijn positie als algemeen direteur bij Retail Partners Colruyt Group overneemt. Johan Vermeire kwam in 2016 aan bij Colruyt, na een carrière bij Le Pain Quotidien, algemeen directeur bij Red Market, het leiden van de aankoop bij Delhaize (5 jaar) en het uitoefenen van een soortgelijke functie bij GlaxoSmithKline. De rol van Chief Purchase Officer gaat over in handen van Geert Roels, aankoopdirecteur van Colruyt Laagste Prijzen. Dirk Depoorter is een goed gekende figuur in de markt en bij onze lezers, net zoals bij de leden van Gondola Society, waar hij deel uit maakt van de stuurgroep. “Een rol die hij helaas moet opgeven, gezien het niet te combineren is met zijn nieuwe functie”, zegt Pierre-Alexandre Billiet, CEO van Gondola Group. “Maar we verheugen ons erin dat hij zo’n vooraanstaande rol gaat spelen bij een Europese aankoopcentrale. We twijfelen er niet aan dat zijn rijke ervaring in de retail, samen met zijn temperament, dat tegelijk pragmatisch en toegankelijk is voor mensen, hem zal laten schitteren in zijn nieuwe functie.”