Het investeringsfonds CVC Capital Partners overweegt een verkoop van Continental Foods, het moederbedrijf van Devos & Lemmens, Royco Minute Soup en Aïki-noodles. Dat meldt persagentschap Bloomberg.

Volgens de bronnen die Bloomberg aanhaalt wordt het bedrijf uit Puurs geschat op 600 tot 800 miljoen euro. Sommige bronnen spreken zelfs over een waarde van 1,2 miljard euro. De verkoopplannen van CVC zitten echter nog in een vroeg stadium en er is nog niets beslist, aldus Bloomberg.

Het bedrijf maakte tot in 2013 deel uit van de Amerikaanse multinational Campbell Soup Group. Toen die zijn Europese divisie aan CVC verkocht, werd het bedrijf omgedoopt tot Continental Foods. De nieuwe eigenaar begon volop te investeren in de verouderde infrastructuur van het bedrijf, en pompte in totaal al meer dan 30 miljoen euro in Continental Foods. De investeringen loonden: de omzet van het bedrijf steeg licht tot 405 miljoen euro, en ook de winst ging omhoog.

 

Het hoofdkantoor en een belangrijke fabriek van Continental zijn gevestigd in Puurs. Verder is het bedrijf ook actief in Frankrijk, Duitsland, Finland en Zweden. In totaal werken er 1.000 mensen bij het voedingsbedrijf.

 

Als CVC beslist door te gaan met de verkoop, kan Continental Foods een interessante overnameprooi zijn voor andere voedingsspelers die hun positie willen versterken in de markten waar het bedrijf actief is.