Delhaize wil de verkoop van producten aan bedrijven via haar platform Delhaize delivery professional de komende drie jaar verdubbelen. Dat wil het doen dankzij een verbeterde dienstverlening en aangepaste promoties.   

Delhaize delivery professional is op dit moment een dienst die vooral aan populariteit wint in de regio Brussel, die goed is voor een derde van de huidige gebruikers. Delhaize wil de aantrekkelijkheid van zijn B2B-dienst verder uitbreiden naar andere regio’s waar veel bedrijven gelegen zijn en heeft vandaag zijn ambitie aangekondigd om de verkoop via dit kanaal in de komende drie jaar te verdubbelen. “Via onze klantendienst krijgen we regelmatig aanvragen vanwege bedrijven over leveringen aan huis – of beter gezegd, aan kantoor. Hieruit blijkt dat de dienst wel degelijk een meerwaarde is voor bedrijven”, vertelt Chloë Thoelen, senior vice president strategy, business development, e-commerce & datatec. “Dankzij Delhaize.be kan Delhaize het leven gemakkelijker maken voor ál haar klanten: particulieren maar dus ook bedrijven. Daarom investeert Delhaize in haar platform delivery professional, waarmee bedrijven de boodschappen vvoor op kantoor gemakkelijk kunnen laten bezorgen en ze kunnen rekenen op een kwalitatief aanbod dat tegemoet komt aan de noden van de werknemers: een uitgebreid, hedendaags en evenwichtig assortiment.”

In zijn persbericht stelt de retailer dat het een voordelig tariefbeleid toepast zonder onderscheid in volume. "Dat betekent dat je, ongeacht de volumes die je als bedrijf bestelt, de leveringskosten dezelfde blijven als die voor particulieren. Gemiddeld en zonder volumekorting is Delhaize delivery professional 14% goedkoper dan de andere spelers op de markt”, klinkt het bij de retailer. Om het haar klanten makkelijker te maken, stelt Delhaize delivery professional verschillende functies ter beschikking, zoals voorgestelde boodschappenlijstjes, de mogelijkheid om eerdere bestellingen gemakkelijk opnieuw te plaatsen, snel downloadbare facturen en een speciale aanbieding tijdens de feestdagen: de EOY Gift Box. Deze kan besteld worden van 30 november tot 13 december en is ideaal voor bedrijven die kerstcadeaus willen kopen voor hun medewerkers.