Delhaize schakelt een versnelling hoger in de strijd tegen voedselverspilling. De supermarktketen wil tegen 2020 100% van haar onverkochte producten wegschenken aan sociale organisaties zoals de Voedselbanken.

Delhaize werkt al meer dan 20 jaar samen met de Voedselbanken, en organiseert jaarlijks ook een speciale voedselinzamelactie in de winkels. werkt Delhaize sinds 2012 samen met lokale organisaties om vooral verse producten vanuit de supermarkten zelf te herverdelen via sociale organisaties. Het project wordt al in 30 supermarkten toegepast, alsook in het distributiecentrum van Ninove en Colfridis. Ook zelfstandige Delhaizewinkels (AD Delhaize en Proxy Delhaize) hebben gelijkaardige initiatieven waarbij onverkochte etenswaren dagelijks aan 49 sociale verenigingen geschonken worden.

Maar het kan nog beter, vindt Delhaize zelf. Vandaar dat de retailer dit jaar haar voedselrecuperatieprojecten in haar supermarkten nog verder gaat uitbreiden. Op dit moment staan al meer dan 60 nieuwe organisaties al klaar om samen met Delhaize onverkochte producten te herverdelen. Tegen 2020 wil Delhaize immers van haar doneerbare goederen (onverkochte maar nog consumeerbare producten) verdelen aan verenigingen.