De geïntegreerde Delhaize Supermarkt in Berlaar wordt vanaf december een AD Delhaize, die uitgebaat wordt door een franchisenemer. Dat heeft de retailer vandaag bekend gemaakt.

In het sociaal akkoord dat Delhaize eind februari bereikte met de vakbonden in het kader van het Transformatieplan van Delhaize België werd vastgelegd dat de uitbating in eigen beheer van 9 supermarkten zou stopgezet worden. Onder andere voor de winkel in Berlaar werd een overnemer gezocht, en die heeft Delhaize nu ook gevonden.

De supermarkt in Berlaar zal binnenkort als AD Delhaize uitgebaat worden en dit op de huidige locatie. De huidige supermarkt blijft open voor de klanten tot 30 november 2015. Na de nodige vernieuwingswerken op 1 en 2 december 2015, zal de winkel op 3 december als AD Delhaize de deuren openen.

De huidige medewerkers van de bestaande supermarkt zullen tewerkgesteld worden in andere omliggende supermarkten van Delhaize, omdat de nieuwe werknemers onder andere loonvoorwaarden aangenomen zullen worden.