De geïntegreerde Delhaize Supermarkt in Turnhout wordt vanaf 13 november een AD Delhaize, die uitgebaat zal worden door een franchisenemer. Dat heeft de retailer vandaag bekend gemaakt. Voor 6 andere winkels wordt nog een overnemer gezocht.

In het sociaal akkoord van eind februari 2015 in het kader van het transformatieplan van Delhaize België werd vastgelegd dat de retailer voor 9 geïntegreerde supermarkten op zoek zou gaan naar een zelfstandige uitbater. Na supermarkt Verhaeren (Schaarbeek) en Berlaar, heeft Delhaize nu ook voor de supermarkt in Turnhout een overnemer gevonden. 

De winkel zal in de toekomst dus uitgebaat worden door een zelfstandige uitbater en meer bepaald door de familie Boeren-Verstraeten. Zij zijn geen onbekenden van Delhaize aangezien zij al de AD Delhaizes in Beerse en Vosselaar en de Proxy Delhaize in het centrum van Turnhout uitbaten.

De huidige medewerkers van de bestaande supermarkt zullen tewerkgesteld worden in andere omliggende supermarkten van Delhaize, omdat de nieuwe werknemers onder andere loonvoorwaarden aangenomen zullen worden.

Voor de andere 6 supermarkten die volgens het transformatieplan verzelfstandigd moeten worden (Aarschot, Eupen, Genk Stadsplein, La Louvière, Lommel, en Oude Vest Dendermonde) loopt de procedure nog.