Delhaize heeft een zelfstandige overnemer gevonden voor haar supermarkt in Aarschot. Het is de zesde winkel die verzelfstandigd wordt in het kader van het Transformatieplan bij de retailer.

Vanaf 18 augustus 2016 wordt de Delhaize-supermarkt op de Grote Markt in Aarschot een AD Delhaize. De winkel, die nu nog door Delhaize zelf geëxploiteerd wordt, zal vanaf deze zomer uitgebaat worden door de heer en mevrouw Vermeulen. “We kijken enorm uit naar deze nieuwe uitdaging en zijn ervan overtuigd dat we, met de steun en expertise van Delhaize, van deze winkel een groot succes zullen maken”, aldus het ondernemerskoppel.

De winkel blijft op dezelfde locatie, maar wordt wel vernieuwd. Om de nodige werken te kunnen uitvoeren zal de supermarkt gesloten zijn vanaf 7 augustus om opnieuw de deuren te openen op 18 augustus. Ook de openingsuren worden uitgebreid. De huidige medewerkers van de bestaande supermarkt zullen niet aan boord blijven, maar tewerkgesteld worden in andere omliggende supermarkten van Delhaize.

Nog 3 te gaan...

In het sociaal akkoord van eind februari 2015 in het kader van het Transformatieplan van Delhaize België werd vastgelegd dat de uitbating in eigen beheer van 9 supermarkten zou stopgezet worden en er hiervoor een zelfstandige uitbater zou gezocht worden. Na supermarkt Verhaeren, Berlaar, Turnhout, Lommel en Oude Vest Dendermonde is dit al de zesde Delhaizesupermarkt waarvoor een overnemer is gevonden. Voor de andere drie winkels (Eupen, Genk Stadsplein en La Louvière) loopt de procedure nog.