Delhaize heeft een zelfstandige overnemer gevonden voor haar supermarkt in Eupen. Het is de negende winkel en laatste winkel die de retailer volgens het Transformatieplan moest verzelfstandigen.

In februari 2015 werd in het sociaal akkoord van het transformatieplan van Delhaize vastgelegd dat er voor negen geïntegreerde supermarkten een zelfstandige uitbater zou gezocht worden. Geleidelijk aan werden die franchisenemers de laatste maanden ook gevonden. Na supermarkt Verhaeren, Berlaar, Turnhout, Lommel, Oude Vest, Aarschot en vorige maand nog La Louvière en Genk, is nu ook een zelfstandige overnemer gevonden voor Eupen, de negende en laatste winkel in het rijtje.

De winkel zal tussen 17 oktober en 2 november gesloten zijn voor renovatiewerken, om op 3 november te heropenen als AD Delhaize. De uitbaatster wordt mevrouw Doris Schaus, die zegt blij te zijn deel te zullen uitmaken van het franchisenetwerk van Delhaize.

Zoals bij alle andere verzelfstandigingen, zullen de huidige medewerkers van de bestaande supermarkt niet aan boord blijven maar wel tewerkgesteld worden in andere omliggende supermarkten van Delhaize. Ook de openingsuren worden uitgebreid, zodat de winkel onder andere op vrijdag tot 21u open is en op zondag de hele dag de deuren opent.