In juni 2017 gaat Delhaize de zetel van zijn Luxemburgse vestiging alsook zijn logistiek centrum voor het  Groothertogdom overbrengen naar Bettembourg-Dudelange. Dat zal de Belgische groep toelaten meer aanwezig te zijn in Luxemburg en zijn lokale assortiment uit te breiden. Delhaize en CFL multimodal hebben hiervoor een logistiek partnershipcontract van tien jaar gesloten.

Volgens de Luxemburgse pers gaat Delhaize Luxemburg tegen 2020 twintig nieuwe winkels openen in de kleine staat. Die komen bovenop de 46 verkooppunten die de keten er nu al heeft. Het enseigne met de leeuw is al sinds de jaren twintig aanwezig in het Groothertogdom met supermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop&Go en zelfs Tom&Co. Om verdere groei waar te kunnen maken moest er een aanpassing komen in de logistieke structuur.

Sinds 2012 ligt het logistieke hart van de keten in Kehlen, tussen Aarlen en Luxemburg, waar ook de Luxemburgse zetel van Delhaize gevestigd is. Die activiteit zal binnen iets meer dan een jaar verplaatst worden naar de nieuwe site van CFL multimodal in Bettembourg-Dudelange. Dennis Knoops, CEO van Delhaize België en Luxemburg,  tekende maandag een overeenkomst hierover met Fraenz Benoy, gedelegeerd bestuurder van CFL multimodal. Dit filiaal van de Luxemburgse Nationale Spoorwegen verzorgt nu al een deel van de logistiek en het transport voor Delhaize in Kehlen.

10 000 m² voor Delhaize

De nieuwe site in Bettembourg-Dudelange zal een oppervlakte tellen van 30 000 m², waarvan 10 000 m² aan Delhaize gewijd is. Zowel de dranken als de droge en verse voeding en de diepvriesproducten van de keten zullen daar opgeslagen worden. Het logistieke centrum gaat over de nieuwste technologische snufjes beschikken: scanners, voice picking, stock pickers, geolocalisatie enzovoort. Delhaize krijgt bovendien genoeg plaats om zijn assortiment streekproducten flink uit te breiden.

Ten slotte zullen er ook de 25 personeelsleden van Delhaize Luxemburg gehuisvest worden op de site, in nieuwe kantoren van 800 m².