Supermarktketen Delhaize is gestart met een proefproject voor mobiel betalen in een winkel in Sint-Jans-Molenbeek. De supermarktketen werkt daarvoor samen met Wordline. 

Via de Bancontact/Mister Cash-app van Wordline kunnen Belgische consumenten al sinds mei dit jaar mobiel betalen bij onder andere Panos en McDonald’s. Sinds kort is dat ook mogelijk in Delhaize-vestiging Karreveld in Sint-Jans-Molenbeek.

Het gaat om een proefproject dat vanaf januari beschikbaar moet zijn voor alle klanten van de winkel. Afhankelijk van o.a. hun feedback, zal Delhaize bekijken wanneer en hoe mobiel betalen in de rest van haar winkelpark zal invoeren. Dat kan uiteraard pas als het systeem op punt staat, al laat de retailer wel weten sterk te geloven in het mobiel betalen. In een filmpje kan u alvast zien hoe het mobiel betalen in zijn werk gaat.  

Ook Colruyt

Ook Colruyt is bezig met mobiel betalen mogelijk te maken. Klanten van de webshops van Collishop, Dreamland en Dreambaby kunnen al sinds september mobiel betalen met de SEQR-applicatie. In de eerste helft van 2015 volgen de fysieke winkels van Colruyt, OKay, Bio-Planet, Spar Retail, Dreamland en Dreambaby.