Vanaf vandaag lanceert Delhaize een nieuwe betaalmethode voor kleine aankopen in de Delhaize Fresh Ateliers: YesWeScan. De eerste locatie voor deze snelle en efficiënte betaalmethode is het Delhaize Fresh Atelier in Galerij Ravenstein in hartje Brussel. YesWeScan zal dit jaar nog geïntroduceerd worden in andere Delhaize Fresh Ateliers, zowel bestaande als nieuwe.

We kunnen er niet om heen: het consumentengedrag ondergaat de laatste jaren een ware metamorfose. Convenience, flexibiliteit, gezondheid, digitalisering, beleving en mobiliteit zijn de kernwoorden van deze revolutie. Denken we maar aan de stijgende vraag naar snelle, gezonde lunches on the go of het online bestellen van voeding en maaltijden via verschillende diensten. Daarom wil Delhaize letterlijk mee zijn met het leven van haar klanten. Delhaize lanceert vanaf vandaag namelijk de applicatie YesWeScan zodat klanten op een vlotte manier zelf hun aankopen in de Fresh Ateliers van Delhaize kunnen doen.

YesWeScan: hoe werkt het?

In Delhaize Fresh Atelier Ravenstein kan de klant vanaf 3 april winkelen met de smartphone dankzij de applicatie YesWeScan. Consumenten hoeven hun producten immers enkel nog te scannen en te betalen met hun smartphone. Later dit jaar volgen ook andere, nieuwe Delhaize Fresh Ateliers. 

Concreet  moet de consument de ‘YesWeScan’-applicatie eerst downloaden op zijn smartphone en zich registreren door een account aan te maken. Vervolgens scant men de QR-code die aan de ingang van de winkel terug te vinden is. Zo kan de klant zich identificeren met zijn gebruikersaccount en de winkellocatie. Daarna kan men via de smartphone de streepjescode van de producten scannen of deze tegen het prijslabel houden om contactloos via Near Field Communication (NFC) de producten aan zijn elektronisch winkelmandje toe te voegen. Wanneer de klant wil afrekenen, krijgt hij eerst nog een overzicht van wat allemaal gescand werd. Daarna kan men betalen via de Payconiq/Bancontact-applicatie, Apple Pay of Google Pay. Payconiq/Bancontact en Apple Pay zijn reeds beschikbaar in Delhaize Fresh Atelier Ravenstein. Google Pay zal binnenkort beschikbaar zijn. Na betaling krijgt de klant een digitaal ticket met een barcode waarmee hij de winkel kan verlaten. Tot slot krijgt de klant het digitaal kasticket ook per mail opgestuurd. "De bedoeling is om deze applicatie in de beginfase eerst in Delhaize Fresh Ateliers aan te bieden", klinkt het bij Delhaize.