De broodzakken bij supermarktketen Delhaize zijn sinds kort voorzien van een FSC-label. Delhaize is hiermee de eerste in België actieve warenhuisgroep die bewust kiest voor broodzakken gemaakt uit papier afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. 

Wereldwijd wordt het FSC keurmerk erkend als de strengste garantie voor duurzaam bosbeheer. Het FSC-label op hout- of papierproducten geeft de garantie dat deze afkomstig zijn uit goed beheerde bossen en/of recyclage. Het aanbod aan FSC gecertificeerde hout en papierproducten blijft systematisch toenemen, waarbij de laatste jaren vooral een sterke opmars in verpakkingsproducten opvalt.

Bij warenhuisgroep Delhaize werden eind 2015 in primeur voor België broodzakken geïntroduceerd die duidelijk voorzien zijn van het FSC-keurmerk. Met een gemiddeld verbruik van 3,6 miljoen broodzakken per maand, is dit meteen ook qua omvang een toonaangevend voorbeeld voor anderen, zegt FSC. 

“Delhaize is volop bezig met de implementatie van haar ‘Responsible Wood Fibers Policy’. De uiteindelijke doelstelling is om enkel nog papiervezels uit duurzaam beheerde bossen te gebruiken, daar waar gerecycleerde papiervezels geen optie zijn,” zegt Alexandra Meert (Category Manager Supplies - Indirect Procurement Delhaize Belgium). “We zijn dan ook zelf heel blij dat we kunnen aankondigen dat al onze broodzakken gemaakt zijn uit FSC gecertificeerd materiaal, en er staat zeker nog meer op til.” 

De FSC-gelabelde broodzakken worden gemaakt door de firma Intersac uit Mettet.