Delhaize opent vandaag in Brussel een Foodmaker-restaurant. Het is het eerste restaurant dat de deuren opent sinds de twee bedrijven structureel met elkaar samenwerken. Dit jaar openen nog twee restaurants.

Delhaize en Foodmaker kondigden eerder deze zomer een structurele samenwerking aan, waarbij de supermarktketen verantwoordelijk is voor het uitbaten en de uitbouw van het netwerk van de restaurants van Foodmaker. Delhaize is de exclusieve hoofdfranchisenemer van de restaurants in België en Luxemburg, Foodmaker staat in voor de creatie van de gerechten en de inrichting van de restaurants. De twee doen dat vanuit hun eigen bedrijfsstructuur. De uitbaters werken als zelfstandigen. De eerste vrucht van de samenwerking, Foodmaker Rogier, is vandaag geopend in Brussel. 

Gezond de dag door

In het restaurant kunnen klanten terecht voor gezonde voeding, met zoveel mogelijk seizoensgebonden en biologische producten van eigen bodem. Er zijn koude en warme maaltijden die afgestemd zijn op elk moment van de dag: ontbijt, lunch, diner, tussendoortje of koffie. Het restaurant gaat uit van selfservice, al zijn er wel werknemers ter plekke die de klanten helpen. “Vandaag is er een grote vraag naar verse en gezonde voeding”, zegt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver. “Met dit restaurantconcept spelen we daarop in.”

Nog twee Foodmakers dit jaar

Delhaize en Foodmaker willen dit jaar nog twee andere restaurants openen: één in Mechelen en één in het hoofdkantoor van BNP Paribas Fortis in Brussel. De bedoeling is vanaf volgend jaar een vijftal nieuwe restaurants per jaar aan het netwerk toe te voegen. Daarbij wordt vooral gekeken naar locaties waar veel passage is en/of zich in een zakelijke omgeving bevinden. De twee bedrijven werken al meer dan tien jaar samen: de producten van Foodmaker zijn te vinden in alle winkels van de retailer en via de website. Bovendien telt Delhaize 150 saladbars van Foodmaker, waar klanten hun eigen slaatje kunnen samenstellen. De samenwerking staat los van Fresh Atelier, het stedelijke winkelconcept rond verse voeding dat Delhaize vorig jaar opdoekte. De uitbating van de al bestaande restaurants van Foodmaker komen niet in handen van Delhaize.