Delhaize heeft zijn allereerste Shop&Go-winkel in een treinstation geopend in Antwerpen-Centraal. De nieuwe convenience-winkel is zowel op vlak vak openingsuren en assortiment helemaal aangepast aan de on-the-go-consument.

Tot voor kort was de enige supermarkt in het station Antwerpen-Centraal een Spar Express. Nu komt daar, dicht bij de sporen en de ingang, een Delhaize Shop&Go bij. Niet zomaar een winkel, maar één die exclusief voor het station en de specifieke noden van pendelaars zijn ontwikkeld.

De winkel is slechts 70m2 groot, maar biedt wel 1.500 referenties aan op die oppervlakte. Een aangepast aanbod, dat spreekt. De ruimtes zijn ingedeeld volgens 'meteen opeten', 'meteen opsmeren', 'meteen opwarmen' of 'meteen bereiden.Er zijn verse soepen, bereide broodjes en salades, verse sappen en een koffiemachine. Allemaal om in het station of op de trein op te ten of te drinken. Er zijn ook verse producten voor op de boterham, te bereide maaltijden en basisproducten zoals melk en fruit.

Daarmee mikt Delhaize uitdrukkelijk op pendelaars die snel boodschappen doen voor ze naar huis gaan. De openingsuren van de winkel zijn aangepast aan de drukte van het station, want de winkel is open vanaf 6.30u op weekdagen, vanaf 8 op zaterdag en vanaf 9 uur op zondag.

Nieuwe stijlNaast de eerste stationswinkel, is de nieuwe winkel ook de eerste die met de nieuwe stijl Shop&Go mag uitpakken. De formule heeft een nieuwe logo, en nieuwe look gekregen. Ook de slogan “Goed kopen, goed eten”, prijkt in de winkel.

 

Samenwerking met NS Stations

Voor de nieuwe Shop&Go-vestiging werkte Delhaize samen met NS Stations. De uitbater van stationsretail werkt nochtans gewoonlijk samen met Albert Heijn voor de AH To Go's in thuisland Nederland. Maar in België kiest het met Delhaize dus voor een lokale partner.