De parkings van twee Delhaize-winkels in Gent doen voortaan na de openingsuren dienst als “buurtparkings”, ofte parkeerplaatsen voor de buurtbewoners. In totaal stelt Delhaize nu al acht parkings open voor buurtbewoners.

Parkeerruimte op straat wordt schaarser. Eén van de nieuwe pistes voor bewoners is het voorzien van een buurtparking volgens de ‘dubbelgebruik’-formule: ’s avonds, ‘s nachts en (deels) in het weekend kunnen buurtbewoners hun auto’s stallen op de parking van een handelszaak terwijl overdag de parking exclusief beschikbaar blijft voor de klanten.

Delhaize heeft al zes van zulke buurtparkings in Brussel (hoofdkantoor Delhaize, Delhaize Molière, Delhaize Chazal, Delhaize Flagey, Delhaize St-Antoine en Delhaize De Fré) en breidt dit nu uit met twee nieuwe locaties in Gent.

Binnenkort kunnen buurtbewoners hun auto’s ook parkeren op de parking van Delhaize Gent Ster en Delhaize Ledeberg in Gent. Op die manier komen er 90 extra parkeerplaatsen vrij voor de buurtbewoners rondom deze twee winkels. Zij betalen een abonnement van 59 euro per maand en een prijs per uur (1,3 euro) en beschikken dan over een badge die hen toegang geeft tot de parking. 

 

“Delhaize hoopt met dit project haar steentje bij te dragen om de parkeerproblematiek én de leefkwaliteit van de buurt verder te verbeteren”, zegt Denis Knoops, CEO van Delhaize. De retailer werkt voor de buurtparkings samen met parkeerbedrijf BePark. 

 

Nieuwe projecten gepland

Het zullen overigens niet de laatste parkings zijn die Delhaize openstelt voor buurtbewoners. De supermarktketen laat immers weten dat er nog nieuwe projecten gepland zijn in Antwerpen en Brussel.