Delhaize heeft vandaag een nieuw project gelanceerd om onverkochte voedingswaren te recupereren in Wallonië. De eerste Waalse stad om deel te nemen aan dit project is Charleroi. De lancering vond plaats in aanwezigheid van burgemeester Paul Magnette (PS).

De Delhaize-supermarkt van Marcinelle start een samenwerking met de Voedselbank van Charleroi, zodat die het onverkochte voedsel uit de winkel kan recupereren en onder de armen kan verdelen. Delhaize hoopt daarmee een voorbeeldfunctie te vervullen in het terugdringen van voedselverspilling.

Concreet, zullen drie soorten producten kunnen overgenomen worden door de vereniging: de verse producten in snelverkoop, onverkocht bevroren brood van de dag ervoor en droge voeding waarvan de vervaldatum is verstreken. Het initiatief werd ontwikkeld in samenwerking met het FAVV, en zal dagelijks 150 personen in nood een maaltijd zal bieden.

"Ik ben blij met dit initiatief en dat de stad Charleroi er een pionier van is in Wallonië. Dit project toont aan dat sociale actie een zaak is van iedereen en dat de economische sector een belangrijke partner is, die gemobiliseerd kan worden om sociale behoeften te vervullen ", zei Paul Magnette.

Acht andere supermarkten beginnen de komende weken ook met het project.