Een elektrische wagen opladen gaat voortaan ook bij Delhaize. De keten installeert snellaadstations bij 12 van haar winkels. Het eerste daarvan werd maandag officieel geopend in supermarkt Arbre Ballon in Brussel.

Na Lidl kan de consument nu ook bij Delhaize terecht om stroom te tanken. Alleen gaat het bij Delhaize om snellaadpalen. Daarmee is het mogelijk om de batterij van (bepaalde types) elektrische auto’s tot 80% op te laden in minder dan 30 minuten, in plaats van de gebruikelijke 4 uur. In de tussentijd kan de klant zijn boodschappen doen.

Met deze innovatie wil Delhaize een extra service aanbieden en tegelijk haar duurzame karakter in de verf zetten. “Het is niet alleen goed voor het milieu, het is ook zeer handig dat je tijdens het winkelen je wagen kan opladen. Een win-win voor iedereen dus,” zegt Illya Van Den Borre, Director Corporate Affairs van Delhaize België.

Er worden bij 12 Delhaizewinkels over heel België snelladers geplaatst. “De locaties zijn strategisch gekozen zodat je in principe heel het land kan doorrijden”, zegt Roel Dekelver (External Communications Manager). Bovendien zijn ze goed toegankelijk en makkelijk bereikbaar vanaf de verbindingswegen. Het meest gehoorde argument tegen elektrisch rijden, het gebrek aan laadpunten, moet zo tot het verleden gaan behoren.

De eerste 6 maanden is het gebruik van de snellaadstations gratis voor iedere gebruiker. Voor wie met een Nissan Leaf-wagen rijdt is dat zelfs een heel jaar. Het enige dat de bezoeker nodig heeft is een laadpas die kan aangevraagd worden op de website van exploitant The New Motion.Er komen begin april ook nog laadstations in Aarlen, Marche-en-Famenne, Dendermonde, Roeselare, Oostende, Kortrijk, Melsbroek, Kontich, Kessel-Lo, Jambes en Keerbergen.