Delhaize Groep wordt in januari 2015 lid van de Europese inkoopalliantie Coopernic. De retailer verlaat hiervoor aankoop centrale AMS.

In september vorig jaar vond er nog een leegloop plaats bij Coopernic, toen Colruyt (België), Rewe (Duitsland), Conad (Italië), en Coop (Zwitserland) wegens meningsverschillen met Leclerc de groepering verlieten en met Systeme U het strategische verbond CORE oprichten. Maar het is nog niet over en uit voor Coopernic. In oktober voegt Coop Italia zich bij E. Leclerc, de enige overblijvende retailer in Coopernic, en in januari volgt ook Delhaize Groep.

Delhaize stapt hiermee uit van AMS, de aankoopcentrale die gedomineerd wordt door Ahold (Albert Heijn). Ook Coop Italia verlaat AMS voor Coopernic. Daarmee bestaat AMS momenteel enkel nog uit Ahold en het Zwitserse Migros.

De drie retailers binnen Coopernic willen vanzelfsprekend hun krachten bundelen, en zeggen zich te zullen richten op innovatie en de ontwikkeling van huismerken, commerciële overeenkomsten met internationale leveranciers, en synergiën in de inkoop van non-food producten.