Er is, na maanden van moeilijk overleg, een doorbraak in de onderhandelingen tussen de vakbonden en de directie bij Delhaize. Er werd donderdagavond (11/12/2014) een protocolakkoord bereikt met de arbeidersvakbonden, dat de komende dagen aan het personeel wordt voorgelegd.

Het sociaal overleg werd bij Delhaize gekleurd door stakingen, ultimatums en wederzijds ongenoegen. Maar de laatste onderhandelingen zouden in een positieve en constructieve sfeer verlopen zijn. De directie en vakbonden slaagden er in een protocolakkoord te bereiken voor de arbeiders, vooral magazijniers in de distributiecentra van Delhaize. Over de inhoud van dat akkoord is nog niets bekend.

De komende dagen gaan de bonden het akkoord voorleggen aan het personeel. Pas wanneer de achterban het akkoord goedkeurt, kunnen de bonden hun fiat geven aan de directie. Doen ze dat niet, dan neemt de kans op stakingen tijdens de eindejaarsperiode weer toe…

Gesprekken met bedienden gaan verderDe gesprekken met de bediendevakbonden worden vandaag, na een dag opschorting, verder gezet.