Ahold en Delhaize zullen na hun fusie samen door het leven gaan als 'Koninklijke Ahold Delhaize'. Ahold heeft toestemming van de Nederlandse Koning Willem-Alexander toestemming gekregen om ook na de fusie het predicaat 'Koninklijke' te gebruiken.

De statutaire naam van het fusiebedrijf tussen Ahold en Delhaize wordt 'Koninklijke Ahold Delhaize'. Ahold zal dus ook na de fusie met Delhaize Group het predicaat 'Koninklijke' behouden. Het Nederlandse bedrijf verkreeg die eretitel in 1987 naar aanleiding van haar honderdjarig bestaan.

De fusie is nog altijd gepland voor midden dit jaar. Op 14 maart zal de bedrijfscombinatie een versnelling hoger schakelen, met twee buitengewone algemene vergaderingen in Amsterdam en Brussel, waar de aandeelhouders zullen beraadslagen en stemmen over de voorstellen om de voorgenomen fusie tussen Delhaize en Ahold goed te keuren. 

Vorige week raakte bekend dat beide retailers wel winkels in België zullen moeten afstoten om goedkeuring te krijgen voor de geplande fusie. Lees hier een stand van zaken over de sluitingen.