Supermarktketen Delhaize heeft haar nieuw distributiecentrum te Ninove officieel voorgesteld. De bouw is al gestart en het distributiecentrum zal tegen begin 2018 in gebruik genomen worden. Het project is goed voor een investering van 143 miljoen euro.

“Logistiek is de kern van de activiteiten van Delhaize België en moet dus mee de groei en innovatie in ons winkelnetwerk mogelijk maken”, zegt Denis Knoops, CEO van Delhaize België. “Het nieuwe distributiecentrum in Ninove kadert in de langetermijnvisie van Delhaize om haar eigen logistieke capaciteit verder te versterken en efficiënter te maken.“

Delhaize investeert 143 miljoen euro in het nieuwe distributiecentrum dat wordt gebouwd op de bestaande site. De voorbereidende werkzaamheden startten in november 2014 en het nieuwe centrum zal afgewerkt zijn in 2017. De operationele opstart is voorzien voor midden 2017 en tegen begin 2018 zal het nieuwe distributiecentrum volledig operationeel zijn.

Producten met hoge rotatie

De focus van het distributiecentrum zal liggen op producten met hoge rotatie. Dat zijn producten die vaak worden aangekocht door klanten en daarom zeer frequent naar de winkels moeten getransporteerd worden. Naast dranken zullen onder meer ontbijtproducten, koekjes, deegwaren, sauzen, toilet papier, keukenpapieren en luiers vanaf 2018 vanuit Ninove naar onze winkels vertrekken. Op die manier is er ook minder plaats nodig in de opslagruimtes van de winkels.

Vlaams Minister-president Geert Bourgeois (N-VA) was aanwezig bij de voorstelling van het nieuwe dc. “De bouw van een geautomatiseerd distributiecentrum hier in Ninove is een blijk van vertrouwen in de toekomst. Het verheugt mij in het bijzonder dat deze investering Delhaize verankert in Vlaanderen. Deze Vlaamse regering stelt alles in het werk om bedrijven alle ruimte te geven om te groeien en te innoveren, zodat Vlaanderen in het economische koppeloton blijft", zei hij.

Logistiek als kernactiviteit

Met dit nieuwe distributiecentrum zal Delhaize beschikken over meer dan 200 000 m2 aan opslag- en distributieplaatsen om haar winkels in België en Luxemburg dagelijks te bevoorraden. Elke dag staan er meer dan 2.000 medewerkers klaar in deze distributiecentra om dit mogelijk te maken. Delhaize organiseert, beheert en ontwikkelt zelf haar eigen logistieke installaties. Zo kan de optimale levering van de producten garandeerd worden in meer dan 700 winkels.

“Met deze investering beklemtoont Delhaize dat logistiek een kernactiviteit is en blijft. Tegelijk herbevestigen we de centralisatie van onze logistiek in Zellik en Ninove. Deze twee innovatieve distributiecentra behoren tot de top van de logistieke sector in Europa”, voegt Denis Knoops hier nog aan toe.