Voor het 25ste jaar op rij organiseert Delhaize zijn inzamelactie voor de Voedselbanken. Tussen 15 en 21 oktober moedigt de keten zijn klanten aan om giften te doen aan de kassa in de winkel.

 

Meer dan 300.000 mensen in ons land kunnen zich geen geschikte voedzame maaltijd veroorloven. Om hen te helpen, zamelen de Voedselbanken voedsel in om via liefdadigheidsinstellingen te verdelen aan minderbedeelden. Ieder jaar schenken de Voedselbanken tonnen voedsel aan liefdadigheidsinstellingen. Delhaize-klanten die hun steentje willen bijdragen kunnen tussen 15 en 21 oktober terecht in een supermarkt Delhaize, AD Delhaize of Proxy Delhaize. Bij het afrekenen van hun boodschappen kunnen ze vier soorten giften doen aan de kassa. Wie wil kan een ontbijt weggeven van anderhalve euro, een warme maaltijd voor drie euro, een avondmaal van zes euro of drie maaltijden voor één persoon voor één dag voor negen euro.

 

In 2014 bracht de voedselinzameling van Delhaize 440 ton voedingsmiddelen op of zo'n 329.783 maaltijden. Om de impact van de actie nog te verhogen, wil Delhaize dit jaar samenwerken met vrijwilligers die een woordje uitleg geven aan de ingang van de winkel.