De Nederlander Frans Muller zal Pierre-Olivier Beckers op 8 november opvolgen als CEO van Delhaize Group. Dat heeft de groep vanochtend bekend gemaakt. Muller was tot voor kort CEO van Metro Cash & Carry.

Beckers zal de nieuwe CEO als adviseur zal bijstaan, en daarna als niet-uitvoerend bestuurder lid blijven van de Raad van Bestuur. Om een vlotte overgang te verzekeren zal Frans Muller al op 14 oktober 2013 alvorens op 8 november benoemd te worden tot CEO.

Nadat Pierre-Olivier Beckers in mei zijn vertrek als CEO aankondigde, was het lang gissen naar zijn opvolger. Met Frans Muller werd een bestuurder van buiten het bedrijf aangetrokken. Hij zal ook de eerste buitenlander zijn aan het hoofd van de Belgische keten. Tot maart dit jaar leidde Muller nog groothandelketen Metro Cash & Carry en was hij directielid van de Duitse Metro AG-groep.

“Frans heeft de juiste mix van ervaring en vaardigheden om onze onderneming naar de toekomst te leiden en wij verheugen er ons op om hem te verwelkomen binnen Delhaize Groep. Hij brengt een grondige kennis van de globale voedingsdistributie en wij zijn onder de indruk van zijn internationaal perspectief, operationele deskundigheid en bewezen vermogen om bedrijven te laten groeien”, verklaarde Mats Jansson, Voorzitter van de Raad van Bestuur. Muller zelf zegt alvast “zeer enthousiast” te zijn om Delhaize te gaan leiden.

Amerika Delhaize Groep kondigde eveneens aan dat Roland Smith vandaag ontslag neemt als CEO van Delhaize America. Hij zal beschikbaar zijn als senior advisor van de CEO tot het einde van het jaar. Na zijn vertrek zullen de Amerikaanse activiteiten rapporteren aan de CEO van Delhaize Groep.