Kevin Holt wordt de nieuwe CEO van Delhaize America. Dat heeft de Delhaize Groep zelf bekend gemaakt. Hij volgt vanaf 7 juli ex-CEO Roland Smith op, die in september 2013 opstapte. 

Holt was voorheen actief als President of Retail Operations bij het Amerikaanse Supervalu, en deed ook ervaring op bij Sears Holding Company en Meijer.

"Kevin heeft een uitgebreide ervaring, zowel van de sector als op het vlak van klantgerichtheid, die onze Amerikaanse operaties zal helpen om de huidige strategie verder uit te voeren en de sterke dynamiek van de laatste kwartalen verder uit te bouwen. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken”, zegt Frans Muller (CEO Delhaize Groep) over zijn aanstelling.

Voormalig CEO Roland Smith stapte in september op toen Frans Muller aangeduid werd als CEO van de groep. Smith was zelf kandidaat om Pierre-Olivier Beckers op te volgen en hield de eer vervolgens aan zichzelf. In de -behoorlijk lange- tussentijd raporteerden de Amerikaanse activiteiten rechtstreeks aan Muller.

Delhaize is actief in Amerika met winkelformules als Food Lion en Bottom Dollar, en haalt meer dan de helft van zijn omzet aan de andere kant van de oceaan.