Morgen start de traditionele soldenperiode. Uit een rondvraag van Comeos, de federatie voor de handel en diensten, blijkt dat er nog heel wat koopjes te rapen vallen. Zo raakten heel wat dameskledij, winterkleding en schoenen niet verkocht door het warme weer. 

Het winterseizoen is met hoogtes en laagtes verlopen. Uit een enquête van Comeos blijkt dat verschillende handelaars nu meer stock hebben in vergelijking met vorig jaar. De grote boosdoener? Het warme weer. Dat zorgde er namelijk voor dat er minder winteritems verkocht werden. Accessoires, make-up, onder- en slaapkledij gingen dan wel vlot over de toonbank.

Daarnaast hadden ook de betogingen van de gele hesjes een serieuze impact op het aantal bezoekers. Vooral Brussel werd hierdoor getroffen, waar de verkoop tijdens de actiedagen met gemiddeld -25% daalde.

De online verkoop daarentegen deed het wel goed. Black Friday was een topweekend voor vele ketens, maar met een keerzijde: in de periode hier kort voor en kort na, was het windstil.

De verwachtingen voor de soldenperiode van januari zijn hoog. Zo starten de solden met fikse kortingen van -30 tot -50%, aldus Comeos. Uit de rondvraag blijkt verder dat er nog veel stock overblijft: vooral dameskledij, winterkledij en schoenen.