Van 25 juli tot 31 augustus, stelt Carrefour de vakantiegangers in Knokke, een tijdelijke drive ter beschikking die dagelijks open is tot 20h30 onder de titel Summerdrive. Deze pop-up drive is gelokaliseerd langs de dijk, op het bekende Van Bunnenplein. 

Zoals bij alle drives, plaats de klant eerst zijn bestelling, in dit geval tussen 10 en 16 uur. Om dat te doen heeft hij drie opties ter beschikking. 

  • ofwel online bestellen via de klassieke site drive.be en Summerdrive.be als afhaalpunt kiezen;
  • ofwel bestellen via via de terminal die aan de tijdelijke drive is geïnstalleerd en op het einde van de dag terug passeren (tussen 17 en 20u30) om de aankopen op te pikken; 
  • ofwel zich tot één van de promomeisjes of -jongens wenden die gewapend met hun ipad op het strand zijn terug te vinden. Zij nemen de bestelling op, vervolgens ontvangt de klant een armband waarmee hij of zij zich kan identificeren als de bestelling wordt opgehaald bij Summerdrive.be. 

 

Praktisch is deze tijdelijke winkel uitgerust met een terminal om een bestelling te plaatsen. De klant voert zijn bestelling in en betaalt als hij of zij ze afhaalt per bankkaart (Bancontact, Visa, Mastercard, Visa Electron / VPay, Maestro).

Het beschikbare assortiment bestaat uit een assortiment van verse producten, droge en diepvries evenals producten uit de drogisterij/parfumerie/hygiëne. Het assortiment is vergelijkbaar met dat van een express. Aan de kassa wordt een korting van 5% toegekend. De dienst zelf is volledig gratis.