De raad van bestuur van Darty, de groep die eigenaar is van Vanden Borre, heeft aangekondigd niet de intentie te hebben het bod van Fnac aan te bevelen maar dat ze eerder het bod van Fnac-concurrent Steinhoff International, eigenaar van Conforama zullen steunen. Of er zou nog een ‘gunstiger bod’ moeten komen van Fnac…

Na een eerste bod in september deed het Franse Groupe Fnac een nieuw bod in november waarbij het mediaconcern aanbood aandelen uit te wisselen (1 Fnac-aandeel tegenover 37 Darty-aandelen) met een bedrag van maximum 95 miljoen euro erbovenop. Op basis van de koers van 19 november, zou Darty zo’n 797 miljoen euro waard zijn. Het ‘huwelijk’ zou dan voorzien zijn voor de zomer van 2016. Einde verhaal, mocht het Zuid-Afrikaanse winkelconcern Steinhoff International niet met een beter voorstel op de proppen zijn gekomen in maart 2016. Met een bod van meer dan 864 miljoen euro stuurde de eigenaar van Conforama het Franse Fnac terug naar huis.

“De bestuurders van Darty hebben niet meer de intentie om het bod van Fnac aan te bevelen, tenzij het met een financieel beter en uitvoerbaarder plan komt” vertelt de raad van bestuur. Terwijl Fnac de RvB vroeg om geduld te oefenen zodat het actief naar partners op zoek kon om een beter bod te kunnen uitbrengen, kondigde Steinhoff alvast aan  af te zien van de overname van de Britse elektronica-, speelgoed- en huishoudelijke apparatengigant Home Retail. Dit geeft de groep de gelegenheid zich volledig te concentreren op Darty.