Cru, het premium winkelconcept van Colruyt Group, gaat in het voorjaar van 2016 een vestiging openen in Wijnegem. Dat werd bekend gemaakt naar aanleiding van de eerste verjaardag van de winkelformule.

Precies 1 jaar geleden ging de eerste Cru-winkel open in een hoeve in Overijse. Na een eerste positieve evaluatie is het concept nu klaar voor uitbreiding. Eerder kondigde Colruyt Group al aan dat het volgend jaar een Cru-winkel zal openen op de Kouter in Gent. Nu bevestigt de retailgroep een derde vestiging in Wijnegem, die ongeveer gelijktijdig zal openen met Cru Gent.

Cru Wijnegem zal de deuren openen in het voorjaar van 2016 en deel uitmaken van het project Kanaal in Wijnegem, een woon- en werkcomplex van de bekende interieurarchitect Axel Vervoordt. "Het project Kanaal is een schitterende locatie, een echte stad in de stad, waar wonen, werken en leven samen komen. Het industriële gebouw straalt karakter uit. Deze locatie is weer heel anders dan de andere twee liggingen, we zullen dan ook veel zorg dragen voor de bijzondere eigenheid van deze site”, vertelt directeur Jean-Pierre Roelands.

"We zien een duidelijke bereidheid om voor meerwaarde te betalen, maar enkel in die mate dat ze ook gevaloriseerd wordt in het eindproduct: in het product op zich, in de zorg waarmee het bereid werd, in de manier waarop het wordt aangeboden”, verklaart Roelands de uitbreiding van Cru.

"Bepalende tests"

Toch blijft Colruyt spreken van een test. De retailer zegt ook dat de twee testwinkels in Gent en Wijnegem “mede bepalend” zullen zijn voor de verdere uitrol van het concept.