Colruyt, CONAD, COOP Suisse en REWE verenigen krachten

Colruyt Group heeft samen met de Europese distributeurs Conad (Italië), Coop Suisse (Zwitserland) en de REWE Group (Duitsland) het nieuwe strategische verbond CORE opgericht. CORE is een Belgische coöperatieve vennootschap met zetel in Brussel, die aanwezig zal zijn in 18 Europese landen met zowat 20.000 verkooppunten. CORE komt er nadat de vier retailers in september hun alliantie met Leclerc (de aankoopcentrale COOPERNIC) opzegden.

 “Met CORE hebben de partners een alliantie gevormd die beter gewapend is tegen de groeiende concurrentie in Europa en de toenemende internationalisering van de voedingsdistributie”, zegt Alain Caparros(CEO REWE Group), die benoemd werd tot voorzitter van CORE. ”Door gezamenlijk te onderhandelen met de leveranciers, willen we onze klanten betere prijzen kunnen bieden. Tegelijk zal het hechte en krachtige CORE-management sterkeinternationale partnerships uitbouwen met de voedingsindustrie en zijn leveranciers aantrekkelijke groeiperspectieven bieden.”

Naast voorzitter Alain Caparros werd Gianluigi Ferrari aangesteld tot general manager. De raad van bestuur van CORE telt 8 leden: Frans Colruyt en Christophe Dehandschutter voor Colruyt Group, Francesco Pugliese en Mauro Lusetti voor CONAD, Joos Sutter en Philipp Wyss van COOP Suisse en Alain Caparros en Manfred Esser (REWE Group).

De 4 onderling onafhankelijke distributiegroepen realiseerden in 2013 samen een omzet van 88 miljard euro, wat overeenkomt met een gezamenlijk marktaandeel in Europa van ca. 6,7%.

Lees ook:Waarom Colruyt, Rewe, Coop, Conad Coopernic verlaten