Enkele winkels van Cora en Carrefour Market testen momenteel machines van Eurocycleur. Die wisselen kleingeld om in tegoedbonnen en helpen klanten zo om van hun rosse centjes af te geraken. Dat schrijft Sudpresse.

De vestigingen van Cora in Hornu en Châtelineau bieden net als de Carrefour Markets in Tamines, Ghlin en Maisières sinds kort Eurocycleur-machines aan. In die machines kunnen klanten al hun geldmunten kwijt: van 1 eurocentjes tot stukken van 2 euro. Het toestel telt snel het totaalbedrag en drukt daarvan meteen een waardebon af. Deze tegoedbon is gedurende een maand geldig in het winkelpunt waar de klant het geld wisselde.

Eurocycleur is nieuw in ons land, maar bestaat eigenlijk al meer dan 10 jaar. Het idee werd in 2005 geboren in Frankrijk, waar het intussen goed vertegenwoordigd is bij de grootste supermarktketens (Carrefour, E. Leclerc, Cora, Auchan, Intermarché, Système-U, Casino). 

Eurocycleur is nu aanwezig in vijf Belgische winkels, maar kan zeker nog uitbreiden in ons land. Volgens Sudpresse zou het systeem uitgebreid worden naar alle Belgische Cora-winkels als de test succesvol is. Bij Carrefour zegt men dat er pas volgend jaar een beslissing zal vallen over een eventuele uitbreiding.