Roland Kahn, de Nederlandse oprichter van winkelketen Coolcat, wil het failliete V&D overnemen. Zijn bedrijf Cool Investments voert exclusieve gesprekken met de curatoren van V&D. Dat maakte beide partijen afgelopen weekend bekend.

Cool Investments, naast Coolcat ook bekend van kledingketen America Today, wil alle activiteiten van V&D overnemen. De overnemer zegt een groot deel van de 62 V&D-warenhuizen zonder onderbreking door te willen starten.

Voor het personeel van V&D zou een snelle doorstart goed nieuws kunnen betekenen.”De beoogde doorstart door Cool Investments biedt een groot deel van de betrokken werknemers een goede kans op een nieuw dienstverband'', klinkt het in een verklaring. “Voor de leveranciers biedt de doorstart een mooi perspectief op verdere leveringen.” 

Canadese kapers op de kust

Hoewel de onderhandelingen tussen de curatoren en Kahn concreet zijn, is het zaakje nog niet helemaal beklonken. Kahn zou onder andere de merknaam V&D, de voorraden en het personeel overnemen, maar de huurcontracten zijn bij het faillissement vervallen. De vastgoedeigenaren zijn dus niet verplicht om met V&D verder te gaan bij een doorstart.

Het Canadese Hudson's Bay was de tweede grote kandidaat-overnemer maar lijkt nu naast de V&D-keten te grijpen. De retailer, die vorig jaar nog het Duitse warenhuis Kaufhof kocht, zou nu haar zinnen gezet hebben op een aantal V&D-panden. Hudson's Bay aast met name op toplocaties in de binnensteden van Utrecht, Amsterdam en Den Haag. Als de vastgoedeigenaars ingaan op de avances van de Candezen, zou dat wel eens heel slecht niets kunnen zijn voor de doorstart van V&D.