Coolblue gaat dit jaar 6 nieuwe winkels openen in Nederland en België. De eerste twee vestigingen komen in Leiden en Brussel. Op de andere vier is het voorlopig nog wachten, al is Hasselt een mogelijke optie.

Coolblue wil zijn fysieke winkelpark in België en Nederland versterken en wil daarom dit jaar 6 nieuwe  winkels openen. De eer is weggelegd voor de Nederlandse stad Leiden, waar vandaag de eerste nieuwe winkel zijn deuren opent in het centrum. Dat brengt het aantal Coolblue-winkels op dertien. Daarna is het de beurt Brussel waar er binnenkort een flagshipstore zal openen op  de Louizalaan, vlakbij het Stefaniaplein. Het wordt meteen ook 4de Coolblue-winkel in België. 

Waar de andere vier vestigingen zullen neerstrijken, is voorlopig nog afwachten. Het Nederlandse bedrijf is immers nog volop op zoek naar geschikte winkelpanden van meer dan 1.000 m2.  “We zijn heel hard op zoek naar meer en nóg betere winkelpanden in grote Belgische en Nederlandse steden”, verduidelijkt Pieter Zwart, beginbaas van Coolblue. “Hiervoor richten we ons niet alleen op steden waar we nog geen winkel hebben, zoals bijvoorbeeld Almere, Breda en Hasselt, maar kijken we ook naar steden waar we al zitten, zoals bijvoorbeeld Den Haag en Rotterdam. Tegen eind dit jaar willen we in 18 steden een Coolblue-winkel hebben.”

Ter herinnering, de fysieke winkels vormen ook een uitvalsbasis voor CoolblueFietst, de eigen bezorgservice van het bedrijf. Dat betekent dat dit jaar meer mensen, die in de buurt wonen van Coolblue-vestigingen, kleine producten met de fiets aan huis zullen kunnen laten leveren.