Coolblue heeft zopas een nieuw hoofdkantoor voor België geopend. De online retailer neemt zijn intrek genomen in het kantorencomplex Post X in Berchem (Antwerpen). Door zijn sterke groei in ons land was het vorige hoofdkantoor - boven de winkel in Wilrijk – te klein geworden.

Het speels ingerichte kantoor van bijna 1.300 m² telt negen vergaderkamers en biedt plaats voor meer dan 150 Coolblue’ers. Vandaag zijn het er al 130. Het Post X-complex ligt vlak aan de Antwerpse Ring, op 2 minuten wandelen van Berchem-Station. Daarnaast is de locatie vlot per fiets bereikbaar via de fietsostrade F1.

Op dit moment telt Coolblue in België meer dan 250 werknemers in de drie fysieke winkels (Wilrijk, Lochristi, Zaventem), bij CoolblueBezorgt en in het hoofdkantoor. De Nederlandse online retailer kent ook in ons land een sterke groei, onder andere omdat nu ook de Waalse markt wordt aangeboord. De afgelopen 12 maanden solliciteerden meer dan 7.000 mensen via WerkenbijCoolblue.be,  van wie er meer dan 150 werden aangeworven.

Franstaligen

Op dit moment staan nog 30 vacatures open, waarvoor zowel gezocht wordt naar Nederlandstalige als Franstalige profielen. “We hebben onlangs met succes onze eerste stappen in Franstalig België gezet en zijn nog volop op zoek naar Franstalige collega’s voor onder meer onze klantendienst”, zegt Matthias De Clercq, manager voor Coolblue België. Hij mikt onder andere op Brusselaars, omdat dankzij de nabijheid van het spoorstation, het maar iets meer dan een half uur duurt om met de trein te pendelen.

Speels

De Belgische Coolblue’ers kwamen zelf met ideeën voor de eigenzinnige en speelse vergaderkamers. Het eindresultaat is een werkplek die creativiteit stimuleert”, zegt De Clercq. De kleurig ingerichte vergaderkamers kregen plezante namen als Frituur, Sinksenfoor, Donkey Kong, Ardennen en  Holland.

Coolblue haalde in 2016 een omzet van 857 miljoen euro in België en Nederland. Aparte cijfers voor beide landen worden nooit gegeven.