Coolblue gaat vanaf nu ook wasmachines, grote televisies en koelkasten aan huis leveren in Nederland. De online retailer lanceert daarvoor ‘CoolblueBezorgt’, een dienst waarmee het zelf witgoedbestellingen zal leveren aan haar klanten. Dit jaar nog wordt onderzocht of CoolblueBezorgt ook in België geïntroduceerd kan worden.

Momenteel levert Coolblue al 1 op de 10 van witgoedbestellingen zelf, maar daar wil de webshop nu nog meer op inzetten met 'CoolblueBezorgt'. Hieronder vallen niet alleen wasmachines, droog- en koelkasten, maar ook bijvoorbeeld grote tv’s. “Kortom; alles waar je met 2 voor moet zijn om naar binnen te dragen”.

Met de leveringen wil Coolblue meer grip krijgen op de last mile delivery van haar grote pakketten. “We willen het voor onze klanten elke dag een beetje beter doen. Een onderdeel waar we, tot voor kort, geen invloed op hadden, was de laatste kilometer tot bij de klant zelf. Daar brengen we nu in Nederland verandering in door zelf de levering van witgoedproducten in handen te nemen”, zegt directeur Pieter Zwart.

Momenteel beschikt Coolblue over 15 bestelwagens die instaan voor aan-huisleveringen. Het doel is om tegen het einde van het jaar 50 bestelwagens in te zetten.

 

De leveringen zijn volledig gratis, of je nu in een huis of een appartementsgebouw woont. Bovendien krijgen klanten een tijdslot van slechts 1 uur mee waarop hun bestelling ’s anderendaags geleverd zal worden. Zo wordt vermeden dat klanten een hele dag op hun bestelling moeten wachten.

Klanten worden een halfuur voor de levering opgebeld en de Coolblue’ers sluiten de nieuwe wasmachine, droog- of koelkast zelfs aan. Ook nemen ze desgewenst oude toestelenl weer mee om te laten recycleren.