Colruyt Group brengt haar productieafdelingen wijn, koffie, vlees en kaas samen in één gelijknamige directie, Colruyt Group Fine Food. Daarnaast lanceert de retailgroep een zegel dat het vakmanschap van de corporate productieafdelingen in de verf moet zetten. 

Colruyt Group heeft een lange traditie van activiteiten in eigen beheer. “Vroeger produceerden we alleen voor de Colruyt-winkels, maar vandaag doen we dat voor meerdere winkelformules”, vertelt Frans Colruyt, COO van Colruyt Group.

Om de productie in eigen beheer efficiënter te organiseren worden de verschillende productie-afdelingen nu samengevoegd. Omwille van meer synergie en efficiëntiewinst zijn de afdelingen wijn, koffie, vlees en kaas nu samengebracht in één directie, de Colruyt Group Fine Food. 

“Een logische stap, waarmee we mikken op meer synergie en efficiëntie”, vindt directeur Stefan Goethaert. “De verschillende afdelingen kunnen veel van elkaar leren en heel wat zaken samen ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan investeringen in machines en onderhoud ervan of aan maatregelen voor hygiëne en voedselveiligheid.”

4 zegels

De productieafdelingen voor wijn, koffie, vlees en kaas krijgen ook elk een zegel, dat het vakmanschap in de verf moet zetten. De vier zegels hebben telkens een bijpassende kleur en vermelden het jaar waarin de activiteit opgestart werd: 1937 voor koffiebranden en de wijnbottelarij, 1950 voor vleesverwerking, 1964 voor kaasverwerking.